"THE DINERS" ΣΤΟ HYATT REGENCY THESSALONIKI
Μια Αξέχαστη Γαστρονομική Εμπειρία με τον Σεφ Γρηγόρη Κικη
Το Hyatt Regency Thessaloniki, πιστό στο ραντεβού του με την υψηλή γαστρονομία, έχει την τιμή να φιλοξενήσει άλλη μια εκλεκτή βραδιά στο πλαίσιο του θεσμού "The Diners". Αυτή τη φορά, το εμβληματικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Estrella υποδέχεται τον καταξιωμένο Σεφ Γρηγόρη Κικη, σε ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι που υπόσχεται να αναδείξει την ελληνική κουζίνα μέσα από μια σύγχρονη και δημιουργική ματιά.
Η σειρά εκδηλώσεων "The Diners" έχει καθιερωθεί ως ένας θεσμός γαστρονομικής αριστείας στη Θεσσαλονίκη, φέρνοντας κοντά λάτρεις της καλής κουζίνας με ταλαντούχους σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κάθε βραδιά προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να γευτούν εξαιρετικές δημιουργίες και να βιώσουν από κοντά την τέχνη της υψηλής γαστρονομίας.
Ο Σεφ Γρηγόρης Κικης, γνωστός για την καινοτόμο προσέγγισή του στην ελληνική κουζίνα, θα παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό μενού γευσιγνωσίας επτά πιάτων που συνδυάζει παραδοσιακά ελληνικά υλικά με σύγχρονες τεχνικές και διεθνείς επιρροές. Κάθε πιάτο είναι ένα ταξίδι γεύσεων που αναδεικνύει τον πλούτο της ελληνικής γης και θάλασσας.
Το μενού περιλαμβάνει δημιουργίες όπως τη σύνθεση σπανάκι με μάραθο και φέτα, το καβούρι με ακτινίδιο και κόλιανδρο, την πρωτότυπη πατατοσαλάτα με χέλι, λάδι άνηθου και τσορίθο, το καλκάνι συνοδευόμενο από καρότο, κάρυ και yuzu, το μοσχάρι με miso, σελινόριζα και φουντούκι, καθώς και δύο εντυπωσιακά επιδόρπια: μανταρίνι με σαφράν και μέλι, και ροδάκινο με κανέλα και pecan.
Σχετικά με τον Σεφ Γρηγόρη Κικη:
Ο Γρηγόρης Κικης είναι σεφ και επιχειρηματίας με έδρα την Αθήνα. Γεννημένος το 1996, είναι ο νεότερος Έλληνας σεφ που έχει κερδίσει αστέρι Michelin και Χρυσό Σκούφο. Με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και πάθος για τον κόσμο της γαστρονομίας από πολύ νεαρή ηλικία, ο Γρηγόρης εργάστηκε σε κορυφαία εστιατόρια της Ευρώπης πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για να δημιουργήσει τη δική του μοναδική προσέγγιση στη μαγειρική.
Συνδυάζει σύγχρονες τεχνικές με τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, δίνοντας έμφαση στα φρέσκα, εποχιακά υλικά. Έχει αποσπάσει σημαντικές εθνικές και διεθνείς διακρίσεις, κερδίζοντας βραβεία από τον οργανισμό St Pellegrino, συμπεριλαμβανόμενος στη λίστα Forbes 30 under 30, ενώ έχει διακριθεί και από τον οδηγό FNL. Το όραμά του είναι να αναδείξει την ελληνική γαστρονομία σε διεθνές επίπεδο.
Σάββατο 31 Μαΐου 2025